27

ное

ribbon

„Слънчев бряг” АД се похвали със сигурността на курорта

Публикувано в: Бургас; (1) прочитания
От: pointburgas

Достъпът до Слънчев бряг е свободен, но контролиран чрез транспортна схема на трафика, заяви изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров на проведената във В. Търново Полицейска партньорска конференция, организирана от Британското посолство в София със съдействието на МВР.

Според Димитров за „Слънчев бряг” АД сигурността на туристите е приоритет. През сезон‘2012 дружеството е изразходвало собствени средства в размер на 140 хил.лв., за да осигури необходимото присъствие на полиция на територията на комплекса. То е финансирало поставянето и поддръжката на 250 камери за видеонаблюдение, което има решителна заслуга за значително увеличения брой на разкритите престъпления. Видеокамерите са под 24-часов контрол, извършван в два секюрити пункта. В плановете на ръководството е при първа финансова възможност, броят им да бъде значително увеличен.
Преди началото на всеки сезон се извършва цялостна рехабилитация на уличното осветление, изграждат се и нови осветителни трасета.
В заведенията на Слънчев бряг не се допускат въоръжени посетители. Това изисква и наредбата за обществен ред на община Несебър. Охранителите са длъжни да проверяват клиентите преди те да влязат в заведението, а собствениците на оръжие с разрешително – да го оставят в касите на входа.
Преди и по време на сезона ръководството на дружеството провежда регулярни срещи с представители на областната дирекция на МВР – Бургас и районното управление в Несебър. Амбицията на „Слънчев бряг” АД е с всяка следваща година курортът да става все по-сигурен, а водещи в този стремеж са туристът и неговото спокойствие.


Подобни публикации
    няма намерени