• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

19

окт.

ribbon

Радио Бургас празнува 70 години

Публикувано в: Бургас; (21) прочитания
От: pointburgas

С концерт на млади бургаски таланти в понеделник ще бъде отбелязана юбилейната 70-та годишнина на Общинско радио – Бургас. Малко история и много настроение очаква всички почитатели на медията от 18 часа в зала 1 на Младежки културен център – Бургас.

Първото радиоизлъчване в Бургас е направено на 25 юли 1939 година от тогавашния кмет на града инж. Атанас Сиреков. С решение на общинския съвет през 1942 година е създадено общинско радио с името РТВ (Радиотранслационен възел) и е изградена кабелна мрежа за разпространение на програмите, която съществува до днес. В нея са включени общините Карнобат, Айтос, Средец, Сунгурларе, Поморие, Приморско, Обзор и Малко Търново.
Седемдесет години след първото радиопредаване радиото легитимира своето присъствие в интернет – от 16 март 2009 година стартира 24-часово онлайн излъчване, а от ноември вече има собствен сайт. С решение на общинския съвет от 22 октомври 2009 г. РТВ е преименуван на Общинско радио Бургас.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени