• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

26

юни

ribbon

Породисти кучета ще се състезават в Бургас

Публикувано в: Бургас; (23) прочитания
От: pointburgas


Басенджи – единственото в света „нелаещо куче”, ши-тцу, немски дог, величествени ротвайлери от Русия, йоркширски териер от Молдова, както и официално признатите от Световния киноложки алианс български породи – българско овчарско куче, българско лудогорско гонче и български барак, са четириногите участниците в Киноложката изложба, която ще се проведе в дните от 8-15 юли в Бургас.

Шестото поредно издание на форума ще се проведе на територията на къмпинг „Крайморие“, квартал Крайморие, с начален час на изложбите 17.00 часа. Тази година участниците ще са от над 12 страни и за първи път ще се проведе специализирана изложба за американски питбултериер, в която ще вземат участие кучета от 4 държави.
И тази година жителите и гостите на града ще могат да наблюдават европейски шампионат по аджилити (спорт с кучета, при който за минимално време се преодолява сложно трасе с препятствия) и спортни състезания по обидиънс – дисциплина, при която за изпълнение на различни упражнения се търси изключително послушание на кучето.
В конкурсната програма на екстериорните изложби ще участват расови кучета от различни породи, допълнително разделени в класове според възрастта си. Домашните любимци ще се оценяват от квалифицирани съдии от Чили, Испания, Германия, Полша Украйна, Молдова, Латвия, Беларус и България. За първи път „Европейският шампионат”, включен в програмата на изложбите, е с ранг на кръг от „Световна купа 2013”.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени