• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

18

ное

ribbon

Полицията поема мъртвите делфини

Публикувано в: Бургас; (10) прочитания
От: pointburgas

Трябва да се разпишат ясни процедури и отговорности за действие при откриване на мъртъв делфин. Ако има съмнения за убит бозайник, по случая трябва да се намесят органите на МВР и прокуратурата. Рибарите, които убиват делфини, могат да бъдат санкционирани, само ако трупът на морския бозайник бъде открит в лодката им.

Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в отговор на въпроса на Ангел Найденов от БСП във връзка със смъртта на делфините от лятото на тази година.

Мъртвите делфини са отговорност на няколко институции – РИОСВ и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, а МВР се намесва само ако става въпрос за извършено престъпление, поясни Найденов. Инспекторите на ИАРА могат да санкционират извършител, ако го заловят при ловене. При подаден сигнал за намерен мъртъв делфин в компетенциите им е само да направят оглед, каза още земеделският министър.

Министерство на земеделието и храните ще поиска от Брюксел финансова помощ, с която да бъде купена екипировка и съоръжения за осигуряването на адекватно патрулиране по крайбрежието, заяви Найденов.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени