• Апостроф


  Независими сме, а Путин – Путин е...

  КАЛИН РУМЕНОВ
  Най-добре би било въобще да не даваме поводи за съмнения, че сме модерни роби. Но след като неприятното впечатление вече е оставено и произнесено от VIP глас с глобално ехо, накърненото национално честолюбие предполага поне скромна реакция, колкото да не е без хич. Когато гласът е на самия президент на велика сила, възприемана от прогресивното гражданство като кандидат-поробител – това, по дяволите, трябва да ни звучи малко от малко обидно. А от обидените се очаква да му отговорят – ей, Путин такъв, ти на кого ще викаш несуверенна държава. Знаеш ли ти кои сме ний, горди български юнаци сме ний. Които празнуват 25 години Свободна България с любезното съдействие на „Америка за България” и не намират никакъв хумор в това. И за които краят на „Южен поток” им идва като неочаквана кулминация на празненствата.

  Пълният текст

 • uk_rentacar

26

май

ribbon

Магистралата Бургас-София готова за Джулая

Публикувано в: Бургас; (10) прочитания
От: pointburgas

Последният участък от автомагистрала “Тракия” ще бъде завършен до края на юни и може да бъде отворен за движение от 1 юли. Това заяви в неделя при последната си инспекция на пътното трасе вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

Според нея предишните проблеми с недостига на пътностроителна техника и на инертни материали са решени. В момента на пътния участък между Ямбол и Карнобат се работи на трисменен режим. На строежа работи единствената в страната машина за полагане на асфалт с ширина 11.5 метра.
Председателят на Агенция “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров увери, че въпреки бързите темпове на работа през последния месец не се допускат никакви компромиси с качеството. Той потвърди, че последният участък от аутобана до Бургас може да бъде пуснат от 1 юли “без никакви проблеми”.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени