• Апостроф

  Политика с дъх на газ

  Силвия Томова

  ДПС иска предсрочни избори, а БСП се съгласява, но преди това лидерът й лансира идеята за задължителен вот. Събитията, които белязаха края на седмицата дадоха простор за безкрайни догадки и разсъждения, които със сигурност ще продължат до деня на изборите, а възможно е и дълго след това, ако партиите не влязат в надпреварата с готови варианти за коалиции. Докато анализаторите умуват над възможното разпределение на силите, а малките партии и коалиции вече кроят предизборните си дрешки така, че да изглеждат привлекателни, две събития останаха като че ли незабелязани.

  .

  Пълният текст

 • uk_rentacar

26

май

ribbon

Магистралата Бургас-София готова за Джулая

Публикувано в: Бургас; (10) прочитания
От: pointburgas

Последният участък от автомагистрала “Тракия” ще бъде завършен до края на юни и може да бъде отворен за движение от 1 юли. Това заяви в неделя при последната си инспекция на пътното трасе вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

Според нея предишните проблеми с недостига на пътностроителна техника и на инертни материали са решени. В момента на пътния участък между Ямбол и Карнобат се работи на трисменен режим. На строежа работи единствената в страната машина за полагане на асфалт с ширина 11.5 метра.
Председателят на Агенция “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров увери, че въпреки бързите темпове на работа през последния месец не се допускат никакви компромиси с качеството. Той потвърди, че последният участък от аутобана до Бургас може да бъде пуснат от 1 юли “без никакви проблеми”.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени