• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст

  • uk_rentacar

25

апр

ribbon

Концерт в Бургас в помощ на Спасо – Преображенския събор в Болград

Публикувано в: Бургас; (7) прочитания
От: pointburgas

Благотворителен концерт за набиране на средства за възстановяване на Спасо – Преображенския събор в Болград (Украйна), организира Инициативен комитет „Да възродим духа на храма“ с любезното съдействие на община Бургас. На 26 януари тази година изгоря куполът на Спасо – Преображенския събор. Храмът е изграден със средствата и труда на първите български преселници в Бесарабия. Осветен е през далечната 1838г.

Съборът беше и остава символ на несломимия български дух, на запазената българщина. Сполетялата бесарабските ни сънародници трагедия не е само тяхна, тя е наша обща и заедно можем да поправим случилото се.
На 5 май от 19:00 ч. в Дома на културата на „ЛУКойл Нефтохим“, с цена на билета 5 лв., ще се проведе третият по ред в страната благотворителен концерт.
Участие в него ще вземат: “Prima choir”, група „Горещ пясък“, „Петте сезона“, Рафи, Димитър Атанасов, клуб „Сезони“, трио „Жарава“, ПФА „Странджа“, народния певец Стоян Ганчев, солистката на НФА „Филип Кутев“ – Радостина Йовкова (тя е и главен организатор на благотворителния концерт в Бургас), оперният певец Ивайло Михайлов.

Сподели: