• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

11

юни

ribbon

Държавата посяга на ветеринарния съюз

Лекари то Бургас се включиха в днешния протест в столицата

Публикувано в: Бургас; (5) прочитания
От: pointburgas

Ветеринари от цялата страна, сред които и медици от Бургас, се събраха на протест срещу реформите в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Според недоволните с тях се създава сериозна заплаха за здравето на хората и животните, информира агенция КРОСС.
Лекарите смятат, че с промените ще им бъдат иззети правомощията от държавните инспектори, което ще размие отговорността при разпространение на зарази при животните. Те се обявиха и против промените, които ще направят членството във ветеринарния съюз по избор.

Според ветеринарите с лобисткия закон се монополизира и пазарът на ветеринарно-медицински препарати в България, като се дава възможност само на 20 склада да продават такива препарати и се отнема тази възможност на практикуващите ветеринарни лекари, което е невиждано събитие за нормална пазарна икономика.
След протеста пред Партийния дом ветеринарните лекари внесоха и протестна декларация в парламента до председателя Цецка Цачева, както и в Министерския съвет до министър-председателя Бойко Борисов.

Снимка агенция КРОСС

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени