• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст

  • uk_rentacar

4

мар.

ribbon

Джурасик парк идва в Морската в Бургас

Публикувано в: Бургас; (7) прочитания
От: pointburgas

Огромни динозаври – високи 5 и дълги 7 метра – ще завладеят Морската градина и централните пешеходни улици в Бургас на 22 и 23 март. С внушителните си размери и атрактивен вид, те със сигурност ще впечатлят и развеселят малки и големи и ще оставят незабравими емоции, връщайки ни хилядолетия назад. Нашествието на праисторическите животни е част от програмата на фестивала „Включи града“.

Уличният спектакъл „Динозаври” ще бъде представен от една от най–изявените съвременни артистични трупи в Европа – „Close Act” от Холандия. Те гостуват за първи път в Бургас, след редица участия в почти цяла Европа, Канада, Бразилия, САЩ, Мароко, Индия и др.

И тази година програмата в сегмент „Пърформанс” на фестивала „Включи града” е изключително интересна и разнолика – освен нетрадиционни улични представления, тя ще ни предложи „програма на свещи”, куклен театър на открито, танцови спектакли – общото между всички тях е, че излизат от традиционните зали и премахват границата между артисти и публика.
Специално подготвени за тазгодишното издание на „Включи града“ са танцовите спектакли „Не е за мен” и „La Somnambula”. Те ще се играят на свещи, в зала „Коджакафалията” в Морското казино на 22 и 23 март от 21.00 часа.

Сподели: