31

яну

ribbon

Бургаски лекари спасиха жена, била 63 дни в кома

Публикувано в: Бургас; (19) прочитания
От: pointburgas

Шестдесет и пет годишната Димко Кирова от село Дъскотна оживя след шестдесет и три дни в реанимация на бургаската болница. Жената прекарала четиридесет и пет от тях в изкуствена кома. Според световната медицинска статистика, с тежките травми, с които постъпила на лечение, оживяват едва 20% от пациентите

Кирова пострадала тежко в автомобилна катастрофа на 20 ноември миналата година, когато в колата, в която се возела на предна дясна седалка, се блъснал челно друг автомобил. В болницата я откарали с тридесет и три счупвания на ребра, счупена гръдна кост, скъсана диафрагма и преплитане на червата.

Част от тях били в гръдната й кухина, нейният далак бил разкъсан, имала и тежка травма на белият дроб. След спешна дълготрайна коремна операция, лекарският екип, воден от доктор Здравка Инджова предизвикал четиридесет и пет дневна кома, докато ребрата на полумъртвата жена зараснат. След това ги консултирали и техни колеги от Варна и Стара Загора.
В момента Димка се чувства добре, утре тя ще бъде изписана от болницата, а според лекуващите тя съвсем скоро ще може да ходи сама.


Подобни публикации
    няма намерени